Slik styrker du passordsikkerheten din

Password management by Commaxx

Teknologi og digitalisering har gjort livene våre enklere – men også mer sårbare. Hva skjer om uvedkommende får tak i passordet ditt?

Tradisjonelt har passord vært en rekke med tall, symboler og bokstaver som bare du skal kjenne til. Dessverre er passord alene et svakt sikkerhetstiltak, for ofte er man ikke flinke nok til å velge sterke passord. Vi liker nemlig passord som er lette å huske, som fødselsdatoer, fotballag, navn på kjæledyr eller enkle tallkombinasjoner som "123456". Et annet problem er vi ofte bruker de samme passordene flere steder.

LES OGSÅ: En enkel løsning på et stort problem

Anbefalte tiltak
Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) anbefaler en rekke tiltak for å styrke passordsikkerheten for virksomheten din (kilde: nsm.no): 

  • Innfør to-faktor autentisering
  • Unngå at passord lagres i klartekst
  • Innfør rutiner for å kontrollere nye passord mot mye brukte og kompromitterte passord
  • Innfør rutiner for å bytte standardpassord på nytt utstyr
  • Gi brukere som trenger administratorrettigheter to kontoer

Finnes det tjenester som kan hjelpe oss med dette og styrke sikkerheten? Svaret er ja!

Passordhåndtering gjort enkelt
Commaxx tilbyr en rekke tjenester fra anerkjente sikkerhetsleverandører. Disse leverer alt fra tofaktor-autentisering til passordadministrasjon – nøyaktig de løsningene som NSM anbefaler. Blant disse er LastPass og Buypass.

LastPass sørger for enkel administrasjon av alle passord. LastPass håndterer brukernes passord til SaaS-applikasjoner og fyller dem automatisk inn ved pålogging. Ikke bare er det effektivt og lettvint; det er også en helt sikkert løsning. 

Alle passord som lagres i LastPass kan hentes opp hvor enn du befinner deg, uansett hvilken enhet du bruker og med hvilken som helst nettleser og operativsystem. 

LES OGSÅ: -Tjenester jeg ikke visste jeg trengte

Høyere sikkerhet til lav kost
Buypass Code fra Buypass er en to-faktor autentiseringsløsning som gir deg en unik kode hver gang du skal logge inn. Løsningen gir dermed sikker tilgang til systemer og data i egen infrastruktur og i skyen. Du har full kontroll og trygghet – selv om det skulle skje at ansattes passord er på avveie.  

Brukerne kan laste en egen app for mobiltelefon, nettbrett og PC, hvor det genereres engangskoder ved å taste selvvalgt 4-sifret PIN-kode. 

Betaling er basert på en månedlig fast pris pr. aktiv bruker, uavhengig av antall autentiseringer.

Har du spørsmål rundt passordhåndtering? Ønsker du å vite mer om hva Commaxx kan hjelpe deg med? Vil du lære mer om LastPass eller Buypass Code? Ta kontakt med Commaxx Security.