- Tjenester jeg ikke visste jeg trengte

Kim M. Raaness, Commaxx
Kim M. Raaness, Commaxx

Sr. lisensrådgiver i Commaxx, Kim M. Raaness, jobber også som systemutvikler og er derfor avhengig av solide løsninger. Både på jobb og i privat sammenheng har han fått god bruk for LogMeIn og LastPass.

Som systemutvikler har Kim vært prosjektleder bak en rekke av Commaxx sine portaler og løsninger, blant annet vår rapporteringsportal for hostere. For å kunne jobbe som utvikler kreves ikke bare riktig hardware, men også software som gjør arbeidet sikrere, enklere og mer effektivt.

Blant løsningene Kim bruker både privat og på jobb, finner vi LogMeIn - som nylig også ble en del av Commaxx sin leverandørportefølje. LogMeIn sørger for ekstern tilgang i form av remote control og desktop sharing. Med denne løsningen kan Kim enkelt koble seg på utvikler- og testmiljø på kontoret hjemmefra. 

LES OGSÅ: To nye leverandører til Commaxx

- LogMeIn har veldig bra multi-monitor-support og et par smarte funksjoner som jeg ikke visste jeg trengte, sier han. 

En av disse er spesielt viktig med tanke på sikkerhet: dersom LogMeIn-klienten lukkes hjemme, låser applikasjonen automatisk PCen på jobben. 

Uanstrengt sikkerhet
Et annet av LogMeIns produkter er LastPass, som sørger for enkel administrasjon av alle passord. Med LastPass lagres et passord én gang - og, vips, så er det umiddelbart tilgjengelig på alle dine enheter. Denne løsningen benytter Kim og familien seg av hjemme. 

Alle passord han har lagret i LastPass kan hentes opp hvor enn han befinner seg, uansett hvilken enhet han bruker og med hvilken som helst nettleser og operativsystem; iPad, iPhone, privat PC, jobb-PC, Chrome, Edge, Android - you name it. 

LastPass er min go-to password management-tjeneste.

- Kim Raaness, Sr. Lisensrådgiver og utvikler

Alle i familien kan inviteres som brukere slik at passord deles med dem i en egen mappe. Som administrator har Kim spesifisert hvilke familiemedlemmer som får hvilke tilganger og hvem som eventuelt kan se passordene.

- LastPass holder familien sikker på tvers av alle enhetene våre på en utrolig enkel måte, sier han.

Er du nysgjerrig på LogMeIn og ønsker å lære mer om produktene? Ta gjerne kontakt med Team Commaxx for en uforpliktende samtale.