Slik fungerer ExaGrid Tiered Backup Storage

ExaGrid Tiered Backup Storage

Ransomware-angrep er ekstremt lønnsomt for hackere, og virksomheter som tror sikkerhetskopiene deres har tilstrekkelig beskyttelse kan fort få seg en stygg overraskelse. Angrep rettes spesielt mot backup-applikasjoner, med mål om å slette alle sikkerhetskopier.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk til norsk av Commaxx. Original artikkel er skrevet av Networkcomputing.co.uk den 01.04.21.

Heldigvis er hjelpen her! ExaGrids unike løsning Tiered Backup Storage beskytter sikkerhetskopier mot ransomware og sørger for rask gjenoppretting i tilfelle et angrep skulle inntreffe. Tiered Backup Storage gir faktisk hele 3 ganger raskere backups og 20 ganger raskere restores.

I alle ExaGrids EX-enheter følger også den svært effektive Retention Time-Lock-funksjonen. Dette er en to-trinns arkitektur som plasserer et air gap mellom network-facing tier og non-network-facing tier. Mer om dette senere; la oss heller ta det fra begynnelsen! Her er det du trenger å vite om Tiered Backup Storage.

LES OGSÅ: Hva er Retention Time-Lock?

Patentert landingssone
Tiered Backup Storage bruker en patentert landingssone (Landing Zone) og adaptive dedupliseringsfunksjoner som gir rask sikkerhetskopiering og gjenoppretting — uten at det går utover ytelsesevnen, som dessverre ofte er tilfellet ved tradisjonelle løsninger for data reduction. ExaGrid sin løsning er svært skalerbar ettersom et nettsted støtter opptil 32 EX-enheter (en fullstendig 2,7PB sikkerhetskopi), hvor hver enkelt enhet inneholder et komplett system med lagring, CPU, minne og nettverk. Dette betyr at ytelsesevnen og nettverksbåndbredden øker i takt med kapasiteten.

Data som mottas fra backupløsningen din skrives direkte til en diskbuffer i et ikke-duplisert format. Etter hvert som sikkerhetskopiene fullføres, blir dataene i Landing Zone "lagdelt" og skrevet til et eget langtidsoppbevaringslager der de komprimeres og dedupliseres. 

ExaGrid Dashboard example
Bilde: networkcomputing.co.uk

Effektiv og sikker Retention Time-Lock
Så er vi kommet til Retention Time-Lock-funksjonen. Denne settes i gang ved å forsinke forespørsler om sletting til dedupliserte langtidsoppbevaringdata i det offline lageret (repository). Slettingsforespørsler blir utført i repository, men bare når perioden for tidslåsen (time-lock) er utløpt. Dermed påvirkes ikke langsiktig bevaring (retention) i repository. 

Dette er mer kostnadseffektivt enn løsninger som bruker ekstra hardware, da løsningen kun krever 10% allokering av eksisterende lagringsrepository. Retention Time-Lock-perioden er som standard satt til 10 dager, men kan endres til så lang som 30 dager. Denne utsatte slettingsinnstillingen er atskilt fra systemets policy for sikkerhetskopiering, som kan være et hvilket som helst antall dager, uker, måneder eller år. 

ExaGrids scale-out sites administreres fra en sentral konsoll som gir fargekodede statusvisninger av sitens kapasitet, ledig plass, utnyttelse av Landing Zone og retention repository. For å konfigurere en site sin Retention Time-Lock-periode klikker du bare på ikonet på hoveddashboardet og angir ønsket tid. 

Også Retention Time-Lock-innstillingen er beskyttet, fordi alle endringer som gjøres må verifiseres av en bruker med rollen ExaGrid Security Officer

Umiddelbar respons ved ransomware-angrep
Dersom uhellet er ute og et angrep oppdages, får administratoren umiddelbart et varsel slik at vedkommende kan stanse all delingstilgang og gjøre dem offline. Dersom angrepet skulle lykkes og data blir kryptert, har ExaGrid uforanderlige (immutable) dataobjekter som ikke blir endret eller overskrevet. Dermed endres heller ikke tidligere retention.

Det er enkelt å gjenopprette data fra et ransomware-angrep. Velg dato og klokkeslett for å aktivere alle tidligere sikkerhetskopier og, vips, så iverksettes gjenoppretting av data fra den valgte perioden.

Tilbake til normalen på rekordtid
Vi ser altså at ransomware-trusler blir stadig mer utspekulerte, men ExaGrids Tiered Backup Storage og dens innovate Retention Time-Lock-funksjoner gir viktig beskyttelse med et solid retention repository, forsinkede slettinger og immutable data objects. Dette sikrer at kritiske sikkerhetskopier er helt beskyttet. Også dersom hackeren lykkes og krypterer dyrebare data, vil ExaGrids effektive gjenoppretningsløsning få deg tilbake til normalen med rekordfart. 

Er du nysgjerrig på ExaGrid og ønsker å lære mer? Les mer på exagrid.com og kontakt gjerne Team Commaxx for en uforpliktende prat