Hva er Retention Time-Lock?

ExaGrid Retention Time-Lock for Ransomware

Vi lever i hackernes tidsalder. Hvordan kan en løsning med såkalt Retention Time-Lock være redningen for dataene dine hvis du blir utsatt for et angrep?

Se for deg at du blir utsatt for et ransomware-angrep og primærdataene dine blir kryptert. Hackeren har tatt kontroll over backupløsningen din og har slettet alle backups. Hvis backupen hadde vært lagret på en storage disk eller ved hjelp av en dedupliseringsløsning, ville dataene vært forsvunnet for godt. 

Heldigvis finnes det løsninger som gjør at du kan få tilbake dataene dine. ExaGrid jobber med 25 backupløsninger og -verktøy og har en unik arkitektur for backup storage med to tiers:

  • Tier 1: en disk cache landingssone for lynrask backup og restore.
  • Tier 2: er non-network-facing og lagrer all langsiktig retention backupdata.

Og det er her ExaGrids løsning kommer til nytte; nettopp fordi tier 2 er non-network-facing, vil hackerens forsøk på å slette data kun påvirke Tier 1 (front-end disk cache landingssonen). Ethvert forsøk på å slette data vil utsettes i Tier 2 over en spesifisert tidsperiode. Dette fører til at dataene forblir i Tier 2, klare for gjenoppretting. Denne løsningen kalles Retention Time-Lock. ExaGrid er også den eneste leverandøren som har Tier 2 immutable data objects, som betyr at de aldri kan slettes eller endres. 

Se hvordan ExaGrid fungerer her:


Er du nysgjerrig på om ExaGrid kan være løsningen for deg og ønsker å lære mer? Ta kontakt med Team Commaxx for en uforpliktende prat!