Slik får du full ransomwarebeskyttelse av dine backups

Ransomware protection of backup data
Bilde: itprotoday.com

Det blir stadig viktigere å sørge for tryggere og bedre databeskyttelse slik at dine sikkerhetskopier ikke blir kryptert eller slettet.

Dersom alle hindringer, kontroller og filtreringer mot cyberangrep mislyktes, er det viktig at sikkerhetskopiene dine er intakte. Her kan ExaGrid hjelpe deg.

ExaGrid løser nemlig sikre backups gjennom to lagringsnivåer: 1) Landing Zone og 2) Retention Tier. Her forklarer vi deg kort hvordan disse fungerer. 

FÅ MED DEG: Bli med på vårt webinar den 14. oktober, hvor vi gir deg en innføring i beskyttelse mot ransomware.

Nivå 1: Landing Zone 
Data lander først på en logisk disk som vi kaller Landing Zone eller Performance Tier. Det er dataene på denne diskstasjonen som applikasjoner og filprotokoller leser, for eksempel CIFS, NFS, Veeam Data Mover og Veritas OST-lagring.

ExaGrid har i tillegg eksepsjonelt rask lagring. Full kapasitet oppnås gjennom de to 10 GbE-tilkoblingene til hver enhet i en lagringsklynge, og den kan nå opptil 8 TB/t i Backup og Restore speed/device. Den siste komplette logiske kopien ligger alltid tilgjengelig i Performance Tier.

Den synlige diskstasjonen din kan i teorien hackes som en filserver og krypteres eller slettes. Dette er vanligvis konsekvensen av å låse de primære dataene, da det krever en form for innløsning for å gjenåpne disse under et ransomware-angrep.

Det unike med ExaGrid er at etter at data er skrevet til Performance Tier blir de kopiert og deduplisert i bakgrunnen til den andre logiske delen av lagringen, Retention Tier. 

Nivå 2: Retention Tier
Retention Tier eller langtidslagring dedupliserer dataene på flere forskjellige måter via bakgrunnsarbeid for å finne repeterende mønstre. I tillegg hentes annen data, uavhengig av applikasjon, og alt sammen lagres på så liten diskplass som mulig. Denne ExaGrid-patenterte prosessen, som vi kaller Adaptive Deduplication, påvirker ikke pågående gjenopprettings- eller sikkerhetskopieringsoverføringer og er ekstremt rask og effektiv.  teknologi gir markedet den høyeste grad av deduplisering, med fordelaktige kostnader og plassbesparelser.

En annen fordel med denne løsninger er at data i lagringssonen eller langtidslagring kan beskyttes med ExaGrids unike Retention Time Lock, som låser alle data i opptil 30 dager. Alle recovery points er også lagret her, så det er enkelt å gjenopprette individuelle filer eller hele systemer med all data intakt.

Løsningen er tilgjengelig høsten 2020 som en gratis oppgradering til eksisterende kunder, mens for nye kunder vil løsningen være inkludert. 
 

Backup Application Writes Encrypted Data

Valgfrie integrasjoner og applikasjoner
For deg som ønsker en rask og fleksibel backupløsning tilbyr ExaGrid en unik integrasjon med bl.a. Veeam. Dette betyr at alle funksjoner i Veeam kan brukes fullt ut. ExaGrid er bygget for hurtig RTO og avanserte tester i DataLabs, i tillegg til at det er enkelt å bygge ut med ExaGrids Scale-Out-arkitektur og Veeams SOBR. 

Ransomwarebeskyttelsen og dedupliseringen gjelder uansett hvordan og i hvilken kombinasjon du lagrer dine data, fra valgfri applikasjon. Deretter kan du skille tilgangen i gruppene/enhetene som er logisk og sikkerhetsmessig best for deg. 

Ønsker du mer info eller en uforpliktende prat rundt ExaGrids løsninger, er du velkommen til å kontakte Team Commaxx.