Dette er Citrix Virtual Apps and Desktops

Dette er Citrix Virtual Apps and Desktops

Les om hjemmekontorløsningen som gjør at du kan koble deg på hvor som helst og når som helst, og samtidig er tryggere og raskere enn VPN.

Denne artikkelen er utviklet i samarbeid med Serit AS og Citrix.

Citrix Virtual Apps and Desktops flytter kjøring av applikasjoner fra den lokale maskinen og inn til et datasenter. At all databehandling skjer på dette kraftfulle datasenteret, istedenfor på brukerens lokale maskin, gir en rekke fordeler.  

En av de fremste fordelene er at det gir deg fleksibilitet, ettersom du kan koble deg til jobbfilene dine uavhengig av hva slags enhet du jobber fra. Med denne løsningen kan du også kjøre tunge prosesser, som for eksempel 3D-verktøy. Og ikke minst skjer alt inne på datasenteret, sikret for potensielle virus. 

LES OGSÅ: Slik fikk fiskeoppdretteren best mulig hjemmekontorløsning 

Sikrere og raskere enn VPN
Mange bedrifter bruker i dag ulike VPN-løsninger for å koble seg på fra hjemmekontor, og du lurer kanskje på hva som er forskjellen mellom VPN og Virtual Apps and Desktops. 

– Med VPN åpner du en tunell fra din maskin og inn i jobbnettverket. Har du virus så gjør du hele bedriften sårbar, fordi du sender filene fram og tilbake fra en lokal maskin til bedriftens server. Det er ikke lenge siden jeg hørte om en bedrift som ble rammet av kryptovirus og mistet alle dataene til kunden sine, sier Frank Jensvold Hage i Commaxx.  

Den samme risikoen er du sikret mot med EKSPERT: Frank Jensvold Hage i Commaxx har over 20 års erfaring med Citrix. Virtual Apps and Desktops. Informasjonen brukerne behandler forlater aldri datasenteret, og det er to-faktor-autorisering for å logge på. Enten en enhet blir utsatt for virus eller om en maskin blir stjålet, så har det ingen innvirkning på filene dine. De ligger fremdeles trygt inne i datasenteret. 

Brukes av NASA
Denne teknologien er ikke ny. Citrix Virtual Apps and Desktops (tidligere kalt XenApp og XenDesktop) har vært på markedet siden 90-tallet, men produktet har vært i konstant utvikling frem til i dag.  

– Dette er kjernen i mange av Citrix sine løsninger, og blir kontinuerlig oppgradert, men grunnprinsippet er det samme som det var i 1996, forteller Hage.  

Han har jobbet med Citrix-løsninger siden 90-tallet og forteller om store forbedringer i løsningen. 

– Det har skjedd veldig mye med Virtual Apps and Desktops. I dag brukes det til store tunge programmer, som for eksempel 3D-modelleringsprogrammet AutoCAD. Du kan nå kjøre multimedia-programmer som Youtube, Skype og Teams. Oppetiden er også ekstremt bra, sier Hage.  

– Virtual Apps and Desktops har blitt brukt av NASA for å gi deres astronauter tilgang til å kjøre Windows-baserte applikasjoner fra verdensrommet og Formel1-lag bruker det for å analysere og sende data – live under race – på tvers av kontinenter. Og du og jeg kan bruke det for å jobbe effektivt mens vi sitter på toget på vei til fjells, fortsetter han. 

Kan øke produktiviteten
De senere årene har effektivitetsveksten på jobb stagnert. Vi har rett og slett ekstremt mange valgmuligheter, som hindrer oss i å jobbe effektivt, slik modellen under illustrerer.  

PRODUKTIVITETEN SYNKER: Samtidig som kompleksiteten øker, synker produktivitetsveksten i arbeidssituasjoner. Kilde: Citrix
PRODUKTIVITETEN SYNKER: Samtidig som kompleksiteten øker, synker produktivitetsveksten i arbeidssituasjoner. Kilde: Citrix 

Gjennom Citrix Workspace er målet å forenkle hverdagen, blant annet gjennom å gi deg et utsnitt av dine mest brukte programmer i såkalte microapps. 

– Dersom den eneste jobben du gjør i regnskapssystemet er å godkjenne reiseregninger, så trenger du ikke alle mulige kompliserte tilleggsfunksjoner. Gjennom workspace lages det en personlig feed, som fokuserer på å forenkle din arbeidshverdag, så du blir mer effektiv, sier Hage.