Slik velger du riktig løsning for data protection

Slik velger du riktig løsning for data protection

Alle bedrifter genererer og bruker data på ulike måter, noe som krever moderne løsninger for databeskyttelse. Hvilke faktorer bør man ta hensyn til for å kunne velge riktig løsning?

Dette er et utdrag fra en artikkel publisert den 3. juni 2020, som er oversatt fra engelsk til norsk av Commaxx. Original artikkel er forfattet av Charlie Smith, Consultant Solutions Engineer i Barracuda. 

I 2020 står bedrifter overfor et landskap fullt av trusler, forskrifter og datahåndteringsspørsmål. Noen vanlige utfordringer kan være: 

 • Beskyttelse mot ransomware og cyberangrep som truer selskapet ditt
 • Stor økning i mengden av data
 • Data som ligger i den offentlige skyen, f.eks. Microsoft Office 365
 • Å ivareta GDPR og sikre at personopplysninger beskyttes

Av alle disse er nok sikkerheten rundt backup den største (og viktigste) bekymringen. Men også kostnader spiller en stor faktor. Så hva bør man huske på når man velger backupløsning? 

Her er en rekke nøkkelfaktorer ved valg av løsning -  som vil gjøre livet ditt mye enklere:

 1. Identifiser data protection-løsninger som ikke kjøres på målrettede plattformer. Dette vil fjerne en enorm risiko for deg og din bedrift. 
 2. Planlegg for vekst i datamengden. Mange kunder glemmer dette og ender opp med å måtte oppgradere eller kjøpe nye backupløsninger halvveis gjennom en lisens/kontrakt. 
 3. Vær oppmerksom på skjulte kostnader ved software. En eventuell lav kjøpspris kan være fristende, men TCOen kan være høy. Dette kan potensielt legge ekstra arbeid på dine IT-ansvarlige, og derfor bør alle implementeringskostnader, ikke bare kjøpsprisen, tas høyde for. 
 4. Public cloud kan være en fantastisk plattform for off-site-databeskyttelse og Microsoft 265-beskyttelse. Vær forsiktig med å bygge en public cloud på egenhånd. Det å bygge en IaaS-plattform for å hoste data protection software er komplekst, og de løpende kostnadene kan være høye og øke over tid. 
 5. En løsning som inkluderer hardware refresh kan gjøre kostnadene dine forutsigbare over tid. Dette kan også kutte ned på de løpende, faste kostnadene dine, spesielt etter 4-5 år. 
 6. Å velge en Managed Service Cloud eller SaaS gir deg mindre hodepine! Dette fordi det vil være noen andres ansvar å administrere infrastrukturen - og disse personene er eksperter på det. SLAer kan sørge for at plattformen alltid er tilgjengelig for å støtte din business. 
 7. Se etter én enkelt løsning som kan levere on-premises backup og cloud-basert backup, som f.eks. Microsoft Office 365. Det er mye lettere å holde kontakten med ett supportteam fremfor flere team. 

Barracuda kan hjelpe deg!

Barracuda leverer en rekke løsninger for data protection, som adresserer alle utfordringer og situasjoner nevnt over. Blant løsningene finnes on-premise databeskyttelse ved bruk av fysiske og virtuelle backup appliances, multi-site-beskyttelse, uendelig lagringskapasitet i skyen og Instant Replacement. 

Team Commaxx hjelper deg å finne riktig løsning. Ta kontakt for å diskutere løsninger og produkter fra Barracuda - eller noen av våre andre leverandører.