Slik lykkes du med hjemmekontor

Citrix Commaxx

Det har vært knyttet mye spenning blant arbeidsgivere når flere ansatte i disse tider har vært nødt til å gå over til hjemmekontor. Citrix har derfor vært løsningen som gjør det enklere, sikrere og raskere.

Ofte har man flere hundre brukere som skal bytte arbeidsflate, og da kan det fort oppstå utfordringer, som uproduktivitet og nedetid. Noe som igjen blir svært kostbart for alle bedrifter.

– Dette problemet slipper man med Citrix, som har den beste løsningen for hjemmekontor, forteller daglig leder i konsulentselskapet Wedel IT, Daniel Wedel.

Konsulentselskapet jobber for å ha de mest fornøyde kundene, med løsninger som er stabile og fremtidsrettede og har derfor høy kompetanse på Citrix.

– Det beste med Citrix er at du kan logge på fra hvor som helst på en sikker måte med flerfaktor-autentisering. Dette er noe vi ser har fungert veldig fint både for egen del og for kunder når de har måttet gå over til hjemmekontor. Citrix er også veldig fleksibelt, fordi du kan bruke omtrent hvilken enhet du vil for å aksessere dine ressurser og applikasjoner, forteller Wedel.

På Citrix-plattformen har man tilgang til alt av bedriftens programvare, slik at det er enkelt å samhandle med kollegaer. For de som har behov for å utvide kapasitet på hardware eller lisenser i disse tider, har dette også fungert fint.

– For mange er det veldig liten overgang til hjemmekontor når man først benytter Citrix. Det vi hjelper kundene med når de har fått systemene opp og gå er innloggingstider, for at man raskt skal komme i gang med arbeidet.

– Citrix krever veldig lite maskinkraft på hjemmekontoret, så brukeropplevelsen er også veldig god i disse dager, uansett om man er et regnskapsbyrå eller jobber i byggebransjen, sier Wedel.

Citrix og Commaxx

Sikker løsning

Som verdiøkende distributør er Commaxx sin filosofi å tilby teknologisk fremtredende, anerkjente, innovative og markedsledende leverandører. Citrix er en av dem. Norgessjef i Citrix, Knut Alnæs setter nå stor pris på gode tilbakemeldinger og forteller at løsningene deres fungerer så bra, rett og slett fordi de vet hvordan man lykkes med hjemmekontor. – Commaxx og Citrix hjelper deg å opprettholde businessen og arbeidsflyten, selv når du må jobbe hjemmefra. Og det gjør vi hele året rundt.

– Arbeid er noe du gjør, ikke et sted du går til, sier Alnæs.

For Citrix leverer altså en digital arbeidsflate, hvor ansatte får tilgang til all kommunikasjon, filer, dokumenter og verktøy for å gjøre jobben sin daglig.

– På denne arbeidsflaten har man alt man trenger, så man får en stor grad av fleksibilitet. Man kan logge på hvor man vil, når man vil. Enten man er på reise, flytur eller hytta, så har man den samme fleksibiliteten, sier Alnæs.

Han forteller at man i en uforutsigbar verden, er nødt til å ta høyde for at det kan skje uforutsette ting, og at man da kan bli nødt til å jobbe fra andre steder enn kontoret. Da er det også viktig å tenke på sikkerheten.

– I disse dager får nok mange litt småpanikk og tar i bruk mange forskjellige enkle verktøy. Dette gir ansatte en veldig enkel og rask tilgang, men er ikke like sikkert. Det er viktig å lage en helhetlig løsning som ivaretar alle behov og sikkerhet samtidig som brukerne får en god arbeidsopplevelse.

– Vi har 500.000 brukere i Norge, som kan jobbe sikkert hver dag, uansett hvor de befinner seg, avslutter Alnæs.

Slik lykkes du med hjemmekontor