Slik legger du en grønn, kostnadseffektiv klientstrategi

Slik legger du en grønn, kostnadseffektiv klientstrategi

Har du tynnklienter fra Dell, men opplever at Dells ThinOS ikke er fleksibelt eller sikkert nok? Du kan enkelt bytte til IGEL OS og få mer ut av hardware-parken din.

I 2022 er det bærekraft og grønn IT som gjelder, samtidig som man ønsker å kutte kostnader, løse leveranseproblemer og sikre gode brukeropplevelser. Dessverre opplever mange at disse kravene er vanskelige å oppfylle fordi Dell sitt ThinOS har lav fleksibilitet. 

Begrensningene med Dell ThinOS
Siden Dells oppkjøp av Wyse i 2012 har selskapet redusert sin investering og fokus på cloud client computing. Tynnklienter fra Wyse er altså ikke den samme foregangsforretningen innen VDI thin client computing som før.

Mangelen på fokus ble spesielt merkbar ved lanseringen av Dells sitt skreddersydde tynnklient-OS ThinOS 9. I teorien er dette OSet mer tilpasningsdyktig enn sin forgjenger ThinOS 8, men i praksis har det færre funksjoner og er dermed ikke like solid og pålitelig som før.

ThinOS 9 mangler blant annet noen nøkkel-VDIer og integrasjon for skyteknologi, og er begrenset til kun et fåtall av Dell-enheter, nemlig Wyse 3040, 5070, 5470 all-in-one, 5470 mobil-tynnklient og v 9.1.6, Optiplex 3000-tynnklienter. Kunder med andre eller eldre Wyse-enheter må altså kjøpe nyere modellene hvis de ønsker å benytte seg av fordelene ved framtidige lanseringer av Wyse ThinOS. 

Disse faktorene gjør at det blir vanskelig å legge en grønn og kostnadseffektiv klientstrategi, og derfor bør du se til et annet OS: IGEL OS. 

Enkel konvertering av eksisterende hardware
IGEL OS er en plattform-uavhengig programvare designet for å kunne kjøres på hvilken som helst kompatibel Dell X86-64 hardware, inkludert mange av Wyse-modellene du kanskje allerede har. Det er et lettvekter, modulært, Linux-basert OS med et skrivebeskyttet filsystem som er ekstremt sikkert, veldig enkelt å administrere (med den inkluderte IGEL Universal Management Suite (UMS)-programvaren), og kan skalere opptil 300 000 endepunkter håndtert av en enkelt UMS-operatør.

IGEL OS er altså ikke bare mer fleksibelt; det krever ikke at du bytter ut hardware-parken din, som er positivt for både lommaboka di og planeten vår. Du kan enkelt konvertere alle dine Wyse ThinOS-enheter til IGEL OS, og deretter enkelt tildele rettigheter og profiler til enheter basert på ditt selskaps policier via f.eks. Active Directory (AD).

IGEL OS gir sikker tilgang til hvilken som helst digital arbeidsflate. I tillegg er det sikkert og kompatibelt med IGELs 130+ partnerteknologier, inkludert den nyeste klientprogramvaren fra Amazon, Citrix, Microsoft og VMware. Visste du f.eks. at IGEL OS er det første Linux endepunkts-OS-et verifisert med Microsoft AVD? 

5 enkle steg til en bedre klientstrategi
La oss se på noen oppsummerende fordeler med IGEL OS.

 1. Ikke kjøp hardware du ikke trenger.
  IGEL OS kjøres på en hvilken som helst x86-64-enhet, som starter med en 1 GHz-prosessor og 2 GB RAM. Hvis dine eksisterende PCer, laptoper og tynnkliente oppfyller disse kravene, er de IGEL-kompatible. Så: istedenfor høye kostnader og tidkrevende prosesser med å bytte ut endepunktene dine, bør du heller bytte OS!
   
 2. Flytt til skyen – med selvtillit.
  IGEL OS er validert i alle store skyplattformer, inkludert Azure Virtual Desktop (AVD), Windows 365 og Cloud PC, og AWS. IGEL OS er også fullstendig oppdatert når det gjelder nye, framtidige utgivelser av cloud provider software.
   
 3. Skalér enkelt.
  IGEL OS og den inkluderte UMS-programvaren (uten ekstra kostnader) kan enkelt skalere til 300 000 endepunkter. Siden IGEL OS er plattform-uavhengig er det veldig enkelt å legge til og forene endepunkter ved fusjons- og oppkjøpstransaksjoner.
   
 4. Flytt over til Windows 10 og 11.
  Hvis du går over til Windows 10 eller 11 desktop-er innad i selskapet ditt eller via Azure cloud med AVD kan IGEL OS gjøre flyttingen enkelt for deg. Faktisk var IGEL OS Microsoft sitt førstevalg for Linux-baserte edge OS ved utrulling av AVD på cloud-arbeidsplattformer.
   
 5. Vær helt sikker.
  IGEL OS er basert på Linux, er modulær for minimal angrepsflate og inkluderer et manipulasjonssikkert, skrivebeskyttet filsystem. I tillegg supporterer det den unike ende-til-ende-"chain of trust" av verifiserte kryptografiske signaturkontroller fra utvalgt IGEL-hardware eller UEFI hele veien til VDI-verten eller skyen.

Vil du ha mer informasjon? Snakk med oss i Team Commaxx.