Sikkerhetsbrudd på hjemmekontoret

Fjernarbeid

Den økte andelen fjernarbeid har ført til tydelige forskjeller når det gjelder IT-sikkerhet. Hele 85% av selskaper som har innført hjemmekontor melder om sikkerhetsbrudd. Skybasert teknologi kan være løsningen.

I den globale studien, utført av det uavhengige forskningsselskapet Vanson Bourne, ble totalt 750 applikasjons- og sikkerhetsledere spurt. Alle deltakerne jobber i selskaper med mer enn 500 ansatte.

I undersøkelsen oppgir 14 prosent av de spurte at de kun jobber fra kontoret. Samtidig sier hele 97 prosent av de som jobber hjemme at de bruker selskapets datamaskiner og andre enheter i nettverk som deles med flere medlemmer av husstanden. Dette øker risikoen for angrep. Studien viser også at mens internettforbindelsen hjemme ofte er rask, kan den fremdeles ikke tilby påliteligheten og kvaliteten som trengs for sikker IT.

Skybasert hjelp
For å håndtere utfordringene knyttet til økt hjemmearbeid, flere ransomware-angrep og andre cybertrusler, investerer mange selskaper i Secure Access Service Edge (SASE)-teknologi og -tjenester.

– Vi ser en veldig stor interesse for skybaserte SASE-tjenester. Disse gir bedrifter en mulighet til å øke IT -sikkerheten i sin egen organisasjon raskt og effektivt, spesielt i tilfeller der ansatte jobber i et hybridmiljø hvor enheter brukes i forskjellige nettverk, sier Peter Gustafsson, ansvarlig for Barracuda Networks i Norden.

- Med en SASE-plattform er det mulig å jobbe med en moderne sikkerhetsarkitektur hvor du kan kontrollere og sikre at selskapets policy blir brukt i skyen, i avdelingen og i den enkelte enheten, sier Peter Gustafsson.

Vil du vite mer om SASE? Har du spørsmål rundt IT-sikkerhet? Lurer du på hvordan du kan beskytte deg på best mulig måte? Ta kontakt med Team Commaxx.