Pressemelding: ALSO kjøper Commaxx

Commaxx Nordics

ALSO, en av de ledende distributørene i IKT-industrien, kjøper den verdiøkende distributøren Commaxx. Oppkjøpet omfatter selskapets virksomheter i Norge, Sverige og Danmark. Med oppkjøpet sikter ALSO mot å styrke sitt løsningsfokus og utvide sin skyvirksomhet og portefølje med softwareleverandører for å øke kundebredden på systemintegratorsiden (SI) og verdiøkende partnere (VAR).

Oslo 29. juni 2023.

Commaxx, den ledende verdiøkende distributøren i Norden innen virtualisering, sky- og sikkerhetsløsninger, kjøpes opp av ALSO, en av de ledende distributørene i IKT-industrien. ALSO er til stede i 30 land i Europa og i totalt 144 land globalt via PaaS (Platform as a Service)-partnere.

– Dette føles veldig bra, sier Geir-Rune Dyrseth, Styreformann i Commaxx. – Commaxx har hatt sterk vekst de siste årene. For å ta neste steg i vår utvikling trenger vi flere ressurser og større muskler og det får vi nå. ALSO og Commaxx kompletterer hverandre og vårt samlede tilbud til partnere og leverandører blir enda sterkere. Samtidig får våre ansatte større muligheter til faglig og karrieremessig utvikling, sier han. 

Oppkjøpet vil videre styrke ALSO sine skytjenester. Den utvidede porteføljen av softwareleverandører styrker ALSOs økosystem og muligheten til å tilby helhetlige løsninger. Commaxx sitt sterke, erfarne team tilfører ALSO verdifulle relasjoner og ekspertise, hvilket styrker deres europeiske nærvær.

– For våre partnere gir dette fantastiske muligheter, forteller Robert Wadstein, Executive Vice President i Commaxx. – Med oppkjøpet får vi nå en synergi av blant annet velrennomerte leverandører, bred kompetanse og en solid Cloud marketplace. Vi gleder oss til å utforske alle disse mulighetene og til å styrke både våre partnere og våre leverandører, sier han.


Kontaktpersoner:

Geir-Rune Dyrseth

Geir-Rune Dyrseth
Chairman, Commaxx
+47 992 91 826
grdy@commaxx.no

Robert Wadstein

Robert Wadstein
EVP Nordics, Commaxx
+46 766 345 099
robert.wadstein@commaxx.se


Om Commaxx Nordic
Commaxx tilbyr teknisk ledende leverandører som muliggjør økt konkurranseevne og lønnsomhet for sine partnere. Løsningene leveres av et stort nettverk av partnere med høy kompetanse. Selskapet har en unik ekspertise innen løsninger for virtualisering, sikkerhet og administrasjon av infrastruktur, og er distributør av blant andre Citrix, Microsoft og Veeam. Commaxx-konsernet ble etablert i 1992 og har vunnet mange prestisjefylte priser og utmerkelser for sitt arbeid som verdiøkende distributør. Selskapet ekspanderte til Sverige og Danmark i 2010. For mer informasjon se www.commaxx.no.

Om ALSO
ALSO er blant de ledende teknologileverandørene i IKT-industrien, med 30 aktive land og i totalt 144 land over hele verden via PaaS-partnere. ALSO`s økosystem består av et samlet potensial på rundt 120 000 forhandlere som tilbyr maskinvare, programvare og IT-tjenester fra mer enn 700 leverandører i over 1500 produktkategorier. Vi i ALSO ønsker å bidra til en bærekraftig og grønn IT. Dette er grunnen til at ALSO tilbyr alle tjenester fra distribusjon og levering til refurbishment fra samme sted. Virksomheten dekker Supply, Solutions og Service. Supply inneholder transaksjonsområdet for maskinvare og programvare. Solutions støtter kunder i utviklingen av tilpassede IT-løsninger. Service fokuserer på abonnomentbastere skytjenester samt plattformer for cybersecurity og virtualisering av AI. For mer informasjon se www.also.com.