IGEL leverer OS til offentlig sektor i Sverige

Timo Siedenberg, IGEL Technology
Timo Siedenberg, Regional Vice President i Norden, IGEL Technology

IGEL opplever stor vekst i Sverige og har den siste tiden levert operativsystemet IGEL OS til et antall organisasjoner, deriblant Nyköping kommune, region Skåne og region Örebro. Alle tre ønsket et operativsystem som muliggjør easy access-løsninger, er i tråd med GDPR og uten behov for store oppgraderinger av maskinvaren. 

Denne artikkelen er oversatt fra svensk til norsk av Commaxx. Les original artikkel, skrevet av redaksjonen i it-kanalen.se her. 

Mange svenske organisasjoner opplever i dag utfordringer knyttet til sikkerhet og hybridarbeid. For mange handler det også om å finne en enkel måte å administrere driften av offentlige datamaskiner. En stor fordel med IGELs operativsystem er at det er Linux-basert med minimale ytelseskrav for drift. Som et resultat kan kunder gjenbruke aldrende datamaskiner som ikke lenger egner seg for vanlige kontor- og arbeidsoppgaver.

– Med IGEL OS kan kunder bruke relativt enkle tynnklienter i stedet for stasjonære datamaskiner, som halverer kostnadene, sier Timo Siedenberg, Regional Vice President for IGEL Technology i Norden. 

– I tillegg kan organisasjonene bruke enhetene sine lenger. I stedet for for eksempel fire år per bærbar PC, kan de brukes i fem til syv år, da operativsystemet krever mye mindre ytelse, sier han.

En av kundene som har implementert IGEL OS er Nyköping kommune med 57 000 innbyggere og 1 700 ansatte. Som for alle svenske kommuner står sikkerhet høyt på agendaen her. Kommunen har i dag en rekke datamaskiner tilgjengelig på Oxelösunds bibliotek, samt på det kommende nye biblioteket i Nyköping. Begge disse tilbyr PCer med en rekke ulike funksjoner, som blant annet internett, et gratis alternativ til Office-pakken og muligheten til å lagre filer på en USB-stick.

– For å øke sikkerheten til datamaskiner som er tilgjengelige for besøkende og publikum i bibliotekene, trengte kommunen en sikker løsning, sier Niko Lupala, IT Workplace Service Manager i Nyköping kommune.

– Ved å bruke IGELs teknologi kan disse datamaskinene nå kobles til kommunen via et parallelt nettverk, noe som har ført til en betydelig forbedring av sikkerheten, forteller han.

Å inkludere eksterne datamaskiner i kommunens system stiller spesielle krav, og Nyköping kommune har tidligere møtt på visse hindringer i arbeidet med å få til en sømløs løsning. Men å bruke datamaskiner utstyrt med IGELs operativsystem er en bærekraftig, sikker metode. Denne tilnærmingen forbedrer håndterbarheten for både hjemmesykepleien og kommunen, slik at disse kan håndtere alle utfordringer mer enkelt og effektivt.

Har du spørsmål knyttet til IGEL eller IGEL OS? Ta kontakt med oss i Commaxx.