Hver syvende innboks ble hacket i 2020

Hver syvende innboks ble hacket i 2020 - Barracuda Networks
Bilde: Barracuda Networks

I 2020 ble 4 550 utvalgte virksomheter utsatt for over 2 millioner unike angrep. Og selv om alle e-poster allerede var blitt skannet én gang hadde 14 % av innbokser allikevel minst enda ett angrep liggende. Det viser en ny analyse fra IT-sikkerhetsselskapet Barracuda Networks.

Denne artikkelen er oversatt fra dansk til norsk av Commaxx. Original pressemelding er skrevet av Barracuda Networks den 23.01.21. 

Virksomheter og organisasjoner var under stort press fra cyberkriminelle i 2020. 

Det fremgår av en analyse fra IT-sikkerhetsselskapet Barracuda Networks, der selskapets eget verktøy Barracuda Email Threat Scanner har skannet over 2,6 millioner e-postinnbokser på tvers av 4 500 virksomheter og organisasjoner innen forskjellige bransjer. 

Her fant Barracuda over 2 millioner unike angrep på mailkontoer, hvilket tilsvarer 512 angrep per virksomhet. 14 % av de skannede innboksene var fortsatt under angrep selv om alle innkommende e-poster allerede var skannet én gang. 

- Alt for mange ondsinnede e-poster slipper gjennom virksomhetenes sikkerhetsfiltre og utgjør en risiko. Det understreker hvor viktig det er at virksomheter gjør enda mer for å optimalisere deres IT-sikkerhet, sier Peter Gustafsson, Nordisk ansvarlig i Barracuda Networks.

Flest phishing-angrep
Blant de 2 029 413 unike angrepene som Barracuda konstanterte, var phishing den mest vanlige typen av angrep med 59 %, etterfulgt av scamming (39 %), utpressing (9 %) og business email compromise (8 %). De to sistnevnte er mindre hyppige fordi de typisk bygger på personlig informasjon. 

Ifølge Peter Gustafsson kommer cyberkriminelle seg for enkelt gjennom tradisjonelle spamfiltre. 

- Spear-phishing-angrep er farligere enn noensinne, fordi cyberkriminelle blir flinkere og flinkere til å slippe gjennom virksomhetenes sikkerhetsfiltre. Det ser vi dessverre tydelig på antallet av angrep som slipper gjennom. De tradisjonelle mail- og spamfiltrene er ikke nok, og virksomheter og brukere bør derfor også benytte et API-basert forsvar for å bedre kunne beskytte seg, sier han. 

Oppdatert Barracuda Email Threat Scanner
Barracuda Networks annonserer samtidig at det nå er lansert en oppdatert versjon av det gratis verktøyet Barracuda Email Threat Scanner. Sammen med Barracuda Sentinel utarbeider verktøyet en samlet rapport etter hver skann, som viser de identifiserte angrepene, mistenkelige domener og utsatte medarbeidere. Rapporten hjelper også med å identifisere mangler mtp. e-postsikkerhet. Les mer om Email Threat Scanner her.