Fra mange passord til ingen passord

LastPass: Fra mange passord til ingen passord

Håndtering av passord er en tilbakevendende utfordring. Passordadministrasjon krever overraskende mye tid – som kunne vært brukt på andre oppgaver. Også brukervennligheten og sikkerheten settes på spill. Kan Passwordless være løsningen på problemene?

Book et møte
 

Ring oss
 

Send en mail
 

Passwordless (på norsk: passordløs) betyr, som navnet tilsier, ingen passord. Kort forklart gjør en passordløs autentisering det mulig å logge inn på enheter og apper uten at man behøver å skrive inn et passord først. Smart, ikke sant?

Passwordless fokuserer på tre teknologier: 

  • Biometrisk autentisering: muliggjør sikker autentisering ved hjelp av ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk
  • Single Sign-on (SSO): krever kun ett sett av innloggingsinformasjon for å få tilgang til alle plattformer
  • Føderert identitet: integrerer med et eksisterende IT-økosystem og påloggingsdetaljer for brukerkatalogen, og krever at brukerne kun bruker ett passord for å få tilgang til arbeidet

Solid sikkerhet
Fordelene ved å innføre en passordløs autentiseringsmodell er mange. For brukeren dreier det seg i hovedsak om å eliminere frustrasjonen, mens det for IT reduserer tidsforbruk og kostnader. Viktigst av alt er imidlertid at løsningen styrker sikkerheten din. Ifølge en undersøkelse gjennomført av analyseselskapet VansonBourne, er en passordløs metode den ultimate løsningen for deg som ønsker en sterkere og mer sikker autentisering. En slik metode vil i tillegg øke brukervennligheten for de ansatte betraktelig. 

LastPass by LogmeInSOLID SIKKERHET: En passordløs autentiseringsmodell er både brukervennlig og sikker.

En passordløs framtid
Vanlige passord vil nok ikke forsvinne med det første, men en passordløs  autentiseringsmodell er definitivt framtidens teknologi. LastPass håndterer brukernes passord til SaaS-applikasjoner og fyller dem automatisk inn ved pålogging. Ikke bare er det effektivt og lettvint; det er også en helt sikker løsning. Alle passord som lagres i LastPass kan hentes opp hvorhen du befinner deg, uansett hvilken enhet du bruker og med hvilken som helst nettleser og operativsystem.

Kontakt oss i Commaxx hvis du vil vite mer.  Som verdiøkende IT-distributør kan vi hjelpe deg å finne riktig løsning til dine behov.


Kontakt oss

Når du klikker på send nedenfor, gir du tillatelse til at Commaxx AS kan lagre og behandle de personlige opplysningene som ble sendt for å gi forespurt innhold.