Det livsviktige nettverket

GS Bildeler og Serit Møre

Les om hvordan nettverksteknologi fra Citrix hjelper selskapet GS Bildeler å prestere enda bedre.

Denne artikkelen er utviklet i samarbeid med Serit AS og Citrix. Bilder er tatt av Thing Kommunikasjon AS.

Book et møte
 

Ring oss
 

Send en mail
 

Vi befinner oss i Bud i Hustadvika kommune, tre mil utenfor Molde. Før i tida var dette et gammelt fiskevær. Nå er det hovedstaden for BMW i Norge. Statistikken viser nemlig at Hustadvika er en av kommunene med flest BMW-biler per innbygger. Det er kanskje ikke tilfeldig at hovedkontoret til GS Bildeler, som er størst i Norge på bildeler til BMW, ligger akkurat her. 

– Hos oss er BMW-logoen på alt. Til og med på sparkesykkelen, ler Stein Arvid Lid, IT-ansvarlig i GS Bildeler. 

GS Bildeler - sparkesykkel
SPARKESYKKEL: Også kontorets sparkesykkel har BMW-logoen – selvsagt.

Da GS Bildeler ble startet opp i 1995 var det kun som en lokal billeverandør i Bud. I løpet de siste 25 årene har selskapet også etablert kontorer i Oslo, Bergen og Trondheim. Avdelingen i Bud huser ikke bare hovedkontoret, men også butikk og et stort bilverksted. 

– Du kjører vel BMW? spør Stein Arvid. 

– Nissan Leaf…, flirer en litt flau Geir Dybbugt. Han er seniorkonsulent for IT-selskapet Serit Møre, som har GS Bildeler som kunde. 

Geir DybbugtKONSULENT: Geir Dybbugt, seniorkonsulent i Serit Møre, har hjulpet GS Bildeler med oppsett av Citrix SD-WAN.

Kryptert og sikker kommunikasjon
Serit Møre har hjulpet GS Bildeler med oppsett av SD-WAN, en nettverksløsning fra Citrix. Denne WAN Edge-løsningen sørger for at virtuelle-, skybaserte- og SaaS-apper «snakker sammen» og fungerer på tvers av hele selskapet. Resultatet er utmerket brukeropplevelse og sømløs forretningskontinuitet. 

– Citrix SD-WAN sikrer at GS Bildeler får et helhetlig nettverk, uavhengig av hvor de ansatte befinner seg, sier Geir. 

– I tillegg er all kommunikasjon til deres bedriftstjenester er både kryptert og sikkert over internett, forteller han. 

Solid rammeverk
Stein Arvid forteller at de aldri har opplevd nedetid på nettverksanlegget. Og akkurat dét er svært viktig for GS Bildeler, som har store datasystemer spredd på forskjellige lokasjoner. 

– Vi har servermiljøet vårt her i Bud og et stort robotlager i Oslo som vi er helt avhengige av at prater godt sammen, sier han. 

GS Bildeler sitt lagerTO LAGRE: GS Bildeler har et lager på hovedkontoret i Bud og et robotlager i Oslo som de er avhengige av at «snakker sammen».

Han tar oss med inn på lageret. Her inne ligger det i hovedsak større deler som det ikke er så høy frekvens på. Det utstyret som kjøpes og leveres kontinuerlig plukkes fra robotlageret i Oslo. 

– Vi lever jo av netthandel og internett, så for oss er det veldig viktig å ha et trygt rammeverk i bunn, sier Stein Arvid.

Vesentlig for hele driften
Citrix SD-WAN har gitt GS Bildeler en forutsigbar hverdag hvor de ansatte er trygge på at linja er oppe hele tiden. I tillegg kombineres løsningen med flere forskjellige linjer, som fiber og 4G. 

– Når verden beveger seg mer og mer over til skyen er det én ting som må ligge til grunn: et dønn solid nettverk, sier Geir. 

– Hos GS Bildeler har de også litt mer avansert teknologi som stiller ytterligere krav til nettverket, sier han.

Stein Arvid forteller at den forutsigbare hverdagen som Citrix SD-WAN gir dem er helt fantastisk; ikke bare fordi den skaper trygghet, men også visshet om at GS Bildeler som virksomhet klarer seg.

– Uten sikre IT-løsninger hadde vi ikke eksistert som bedrift, avslutter han.

Vil du vite mer om Citrix SD-WAN? Ta gjerne kontakt med Team Commaxx.

Se referansevideoen her: 

 

 


Kontakt oss

Når du klikker på send nedenfor, gir du tillatelse til at Commaxx AS kan lagre og behandle de personlige opplysningene som ble sendt for å gi forespurt innhold.