Derfor trenger du og dine kunder en WAF

Network appliction attacks

Applikasjonssikkerhet både overses og misforstås, hvilket betyr at mange selskaper er utsatt for cyberangrep. Faktisk er hele 9 av 10 foretak ubeskyttet.

I en ny rapport fra Verizon Data Breach Investigation (DBIR) kom det fram at angrep på webapplikasjoner er doblet det siste året og ligger dermed på 43%. Rapporten forklarer at en stadig økning i feilkonfigurasjonsfeil er noe av årsaken til at man er ekstra utsatt for angrep. Hvordan kan du gjøre webapplikasjonene dine sikrere? 

De 10 største risikoene
Første steg kan være å se på OWASP Top 10; en liste over de største sikkerhetsrisikoene ved webapplikasjoner. Å gjøre seg kjent med OWASP Top 10 er en effektiv metode for å skape økt bevissthet og bli klar over trussellandskapet. Dessuten er listen anerkjent av utviklere, som et første steg mot mer sikker koding.

En brannmur for webapplikasjoner
En konkret løsning på sikkerhetsutfordringene er implementering av Web Application Firewall (WAF). Med en WAF kan du sikre dine og dine kunders applikasjoner og websider med den beste brannveggen – uansett om det er i skyen, on-prem eller en hybrid løsning. 

IT-sikkerhetsleverandøren Barracuda tilbyr WAF som en tjeneste. I videoen under kan du se hvor lett det er å implementere WAF-as-a-Service. 

 

Ønsker du å vite mer om WAF eller har andre spørsmål? Ta gjerne kontakt med Commaxx.