5 grunner til å bytte backup

5 grunner til å bytte backup

Databeskyttelsen har endret seg. Kanskje tiden er inne for deg til å gjøre det samme?

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk til norsk av Commaxx og er et utdrag fra Veeam Software sin e-bok "5 reasons to switch backup". Last den ned her. 

Samfunnet og hverdagen er snudd på hodet, men én ting er som før: de fleste av dagens backupløsninger fungerer dessverre ikke godt nok. Virksomheter holdes tilbake av mangel på tid, ressurser og energi. The struggle is real!

Mellom september og desember 2020 spurte et uavhengig analysebyrå 3000 IT-profesjonelle fra 28 land om deres backup-rutiner. Det viste seg at kun 63% av backupen fullføres i tide uten feil og at hele 33% av alle restore-forsøk er mislykkede. 

I disse tider tvinges IT-avdelingen til å tenke langsiktig, i tillegg til at utfordringer som ransomware, lagringskapasitet, cloud-mobilitet og utenforstående faktorer som verdensøkonomi og helse må tas i betraktning. Og for å gjøre det enda litt mer komplisert: krav til velfungerende hjemmekontorløsninger og framveksten av sofistikerte cybersangrep gjør datasikkerheten enda viktigere enn før. Det er derfor på tide å ta tak i dine backuprutiner. 

5 grunner til å endre backup

#1: Min nåværende backupløsning er ustabil og upålitelig

En av de viktigste grunnene til å bytte backup er pålitelighet - eller rettere sagt: mangelen på det. Deduplisering av data er ofte utsatt for feil og kan føre til komplett datatap. Mange løsninger mangler muligheten til eller har begrensede muligheter for datarecovery. Et annet vanlig problem er mangel på synlighet av hva som fungerer og ikke, hvilket fører til at IT-administratorer ikke oppdager feil før det er for sent. 

Det du bør forvente av din neste backup-løsning er total visshet om at alt fungerer slik det skal. 

#2: Kostnadene er for høye

Når man vurderer kosten ved databeskyttelse fokuseres det ofte på de tradisjonelle utgiftspostene som hardware, software og lagring. Ikke glem de mindre håndfaste kostnadene: nedetid og datatap. Og ikke utgiftene er viktige: husk også at omdømmet ditt får en smell dersom sistnevnte skulle inntreffe. 

Det du bør forvente av din neste backup-løsning er en enkel og fleksibel kostnadsmodell hvor du kan bruke den hardwaren og lagringen du selv ønsker - som støtter din valgte programvare. 

#3: ROI-en ble aldri en realitet

Vi har alle blitt lovet at en løsning kan gjøre noe, for så å finne ut at det ikke stemte. ROI-kalkulatoren som var så lovende forsvinner som dugg for solen. 

Det du bør forvente av din neste backup-løsning (og fra dem som selger den til deg) er prinsippet om å "under-love" og "over-levere". En software-definert prøveperiode hvor DU sitter i førersetet kan være løsningen. 

#4: Recoverytiden er lang og backupgapet er stort

Noen backupleverandører prøver å imponere deg med et eksempel, men når du graver dypere i produktets bredde setter realiteten inn. Det tar tid å bygge den bredden du trenger. En annen nøkkelfaktor er recovery-hastighet og -fleksibilitet. Ofte er det ikke et spørsmål om du kan kjøre recovery, men hvor enkelt og hurtig du kan gjøre det. 

Det du bør forvente av din neste backup-løsning er variasjon i recovery-mulighetene for å oppfylle SLAer, i tillegg til bevist statistikk på hvordan produktet fungerer for kundene. 

#5: Backup krever for mye tid og ressurser

Når man snakker om backupprogamvare kan ikke easy-to-use understrekes nok. For mange løsninger på markedet er kompliserte og vanskelige å bruke. Det skal ikke være slik!

Det du bør forvente av din neste backup-løsning er frigitt tid. 

Så hva er konklusjonen? 
Forhåpentligvis er hvorfor og når ganske åpenbart nå. Hvordan er opp til deg. Veeam lever etter tanken om at deres produkter og løsninger skal være de beste. Du kan prøve selv ved å laste ned en gratis 30-dagers trial. Spør gjerne bransjekolleger om deres efaringer med Veeam eller snakk med oss i Commaxx for å lære mer.