4 grunner til å velge Azure

Microsoft Azure

Azure er markedsledende skyplattform eid av Microsoft og består av en rekke teknologiske løsninger som bl.a. Azure SQL Database, Azure Hybrid Benefit og Azure Advanced Threat Protection. Disse løsningene er kostnadsbesparende for partnere på sikt fordi man kun betaler for bruksmengde.

De tre viktigste tjenestene i Azure er Infrastructure as a Service, Platform as a Service og Software as a Service. Infrastructure as a Service omfatter databehandling, -lagring og håndtering av nettverk. Platform as a Service danner grunnlaget for at virksomheter kan drifte, utvikle og kjøre applikasjoner. Software as Service lar virksomheter bruke skybaserte applikasjoner på nett.

Enten partnere behøver et sømløst program for dataadministrasjon, integrering av DevOps- verktøy eller bedre CRM-system, har Azure alt man trenger fordi plattformen er bygget for å tilpasse seg brukerens behov. Her er fire av fordelene med å flytte businessen sin til Azure.

Ekstra beskyttelseslag
Azure har flere sikkerhetstjenester som kan kombineres og dermed skaper et ekstra beskyttelseslag for datasentrene. Med avansert teknologi som bygger på kunstig intelligens, varsler systemet deg om potensielle farer. Kombinert med Azure DDoS-beskyttelse gjør Azure Advanced Threat Protection alle data og applikasjoner trygge.

Effektive kostnadskutt
Azure Hybrid Benefit er en løsning som kutter kostnadene til partneres lisenser for on-prem datasentre. Dette gjøres ved at Microsoft-partnere bruker eksisterende lisenser for Windows Server samt SQL Server i Azure-miljøet. Som et resultat slipper man å kjøpe nye lisenser som ellers ikke hadde blitt brukt ved migrering til Azure. Dette betyr mer fleksible og lavere driftskostnader. 

Pålitelig varslingssystem
Fysiske datasentre krever jevnlig vedlikehold, store strømforsyninger og kontinuerlig monitorering. Det å flytte businessen sin fra datasentrene til skyen i Azure vil gi større fleksibilitet på flere måter. Eksempelvis varsler Azure brukere automatisk dersom det f.eks. oppstår utfordringer eller behov for administrasjon. Dette frigjør partnerne fra administrasjons- og overvåkningsbehovet som fysiske datasentre krever.

Fleksibel betalingsplan
Microsoft tilbyr brukere av Azure en oversiktlig betalingsplan for bedre forutsigbarhet. Partnere velger selv hvilke tjenester man ønsker å benytte seg av; man er ikke forpliktet til å måtte bruke alle som er tilgjengelig, men heller velge fritt akkurat dem som passer for deg og dine behov. Samtidig er det er enkelt å skalere ressurser både opp og ned.

Mulighetene med Azure er mange. Dersom du har spørsmål om hvilke flere fordeler løsningen kan gi, om dette er plattformen for deg eller hvordan man migrerer, er du velkommen til å kontake oss i Commaxx.